Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Η ιστορία που μας συγκινεί. Η νεαρή ταμίας

Kι όμως δακρύσαμε. Η ταμίας που άλλαξε λίγο τον κόσμο...

Πρίν ἀπό μερικές μέρες στά ΑΒ Ἁγίας Παρασκευῆς, στό ταμεῖο ἦταν ἕνα γηραιός ρακένδυτος κύριος μέ 3-4 κονσέρβες κι ἕνα γκαζάκι.

Η ιστορία που μας συγκινεί. Η νεαρή ταμίας


Ἡ νεαρή ταμίας τόν κοιτάει καί τοῦ λέει: 

"Φύγετε κύριε, ἡ ἑταιρεία μᾶς δικαιολογεῖ κάποια δωρεάν καλάθια". 

Τίς δίνει δακρυσμένος 1000 εὐχές. 

Μόλις ἐκεῖνος ἀπομακρύνεται, ἀνοίγει την ... τσάντα της καί βάζει τά χρήματα στό ταμεῖο ἀπό τό πορτοφόλι της. 

Πεταγόμαστε 2-3 πού ἔχουμε μείνει κάγκελο καί τῆς λέμε νά τά πληρώσουμε ἐμεῖς. 

Μᾶς κοιτάζει αὐστηρά:...

"Ἐγώ τό ἀποφάσισα, ἐγώ θά τά πληρώσω. Ἐλᾶτε, παρακαλῶ, μήν δημιουργεῖτε οὐρά". 

Ἕνα κοριτσάκι τόσο δά. Πόσα παίρνει; ούτε 500 ευρώ; Και πολλά λέω.

Να μη κατηγορούμε τη νεολαία. Υπάρχουν και διαμάντια!

ΠΗΓΗ: www.pentapostagma.gr, ipaideia.gr, grafida-sintikis.blogspot.gr

Κ. Μητσοτάκης: Δεν κοιμάμαι καλά τη νύχτα, όταν γνωρίζω ότι θα χάσουν τη δουλειά τους τόσοι άνθρωποι

«Υπάρχει μια σιωπηρή πλειοψηφία στην Ελλάδα, που ελπίζει σε μια πραγματική μεταρρύθμιση. Άνθρωποι που το έχουν χωνέψει. Έχουμε 1,3 εκατομμύρια ανέργων στον ιδιωτικό τομέα» σημειώνει σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπερασπιζόμενος την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε απολύσεις στο ελληνικό Δημόσιο. 
Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο, που πρόκειται να έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να «ξεκλειδώσει» η δόση από τους δανειστές της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει: «Όπως όλες οι ψηφοφορίες, έτσι και αυτή δεν είναι εύκολη, αλλά προσωπικά εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ψήφισης του νομοσχεδίου. Η παρούσα κυβέρνηση έχει τώρα μικρότερη πελιοψηφία, αλλά είναι πιο ομοιογενής απ΄ότι στο παρελθόν».

Στο δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρεται ότι η Ελλάδα προγραμματίζει να απολύσει 15.000 δημοσίους υπαλλήλους και να θέσει σε διαθεσιμότητα άλλους 25.000. Ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει και στο ξένο πρακτορείο ότι δεν κοιμάται καλά τη νύχτα, όταν γνωρίζει ότι θα χάσουν τη δουλειά τους τόσοι άνθρωποι, αλλά παραμένει πιστός στις πεποιθήσεις του των τελευταίων, όπως λέει, εννέα χρόνων. «Αν πρέπει, όμως, να υπογράψω απολύσεις, το καλύτερο που μπορώ τουλάχιστον να κάνω, είναι η καλύτερη επιλογή ως προς το ποιος πρέπει να χάσει τη δουλειά του. Αν κάποιος δεν αποδίδει όσο πρέπει, τότε ναι, να χάσει τη δουλειά του»

Αλλάζει η μέρα και ο χώρος διεξαγωγής της συναυλίας του Roger Waters

Μεταφέρεται την 1η Αυγούστου στο Terra Vibe Park στη Μαλακάσα, η συναυλία του συνιδρυτή και κύριου συνθέτη των θρυλικών Pink Floyd, Roger Waters που είχε προγραμματιστεί για τις 31 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Αλλάζει η μέρα και ο χώρος διεξαγωγής της συναυλίας του Roger Waters
Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές σε σχετική τους ανακοίνωση χθες το απόγευμα: «η μετάθεση του χώρου δεν επιφέρει καμία απολύτως αλλαγή στην ποιότητα και το είδος της παραγωγής και είναι απολύτως η ίδια με αυτή που θα παρουσιαστεί και στις υπόλοιπες εμφανίσεις της περιοδείας του καλλιτέχνη.» Σε ότι αφορά τα εισιτήρια που έχουν αγορασθεί για το Ο.Α.Κ.Α ισχύουν τα ίδια για το νέο χώρο σε αντίστοιχες θέσεις και διαζώματα και δεν εξαργυρώνονται.

«Λόγω της σημερινής συγκυρίας ο χώρος που είχε ανακοινωθεί αρχικά, δεν μπορεί να λειτουργήσει ώστε το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και η εμπειρία που καλούνται να ζήσουν οι θεατές να είναι στο μέγιστο βαθμό», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Το βασικό στοιχείο του σχεδιασμού της παράστασης είναι η στενή επαφή του καλλιτέχνη με το κοινό με τρόπο που να μπορέσει ο θεατής να ζήσει τα συναισθήματα του έργου και την αυθεντική θεατρική μαγεία της παράστασης.

Έτσι η συναυλία θα διεξαχθεί στο Terra Vibe Park στο 37ο ΧΙΛ. Ε.Ο Αθηνών Λαμίας, στον κόμβο της Μαλακάσας, ένα χώρο που πληροί απολύτως τις προδιαγραφές και τις ανάγκες της παράστασης και είναι γνώριμος τόσο στον καλλιτέχνη, από το 2006 με την παραγωγή του "The Dark Side of The Moon" όσο και στο κοινό του.

Το TerraVibe Park χωρίζεται σε δύο Ζώνες. Ζώνη Α' και Ζώνη Β'. Στην Ζώνη Α΄ αντιστοιχούν τα εισιτήρια των 59 ευρώ.

Τα εισιτήρια Pitch A τοποθετούνται στην Ζώνη Α' - Pitch A' (Front of Stage) του Terra Vibe Park έχοντας άμεση επαφή με τον καλλιτέχνη.

Τα εισιτήρια των 59 ευρώ στις θύρες 7,8,9,11Α,25Β,27 (PA-PB),29, τοποθετούνται σε v.i.p. οριοθετημένο σημείο καθήμενων και ιδανική ορατότητα. Ο χώρος των v.i.p. είναι εξοπλισμένος για την ειδική μεταχείριση τους με κεντρικό μπαρ και όλες τις ανέσεις.

Οι θεατές της Ζώνης Α' έχουν την δυνατότητα να σταθμεύουν τα οχήματα τους στο Parking 1 & 2 και θα εισέρχονται στον χώρο από την Δυτική Πύλη (Παλαιά Πύλη) του Terra Vibe Park που βρίσκεται στον παράδρομο της εθνικής οδού.

Τα εισιτήρια των 40 ευρώ και τα εισιτήρια των ανέργων τοποθετούνται στην Ζώνη Β' καθήμενων και όρθιων αντίστοιχα. Οι θεατές της Ζώνης Β' έχουν την δυνατότητα να σταθμεύουν τα οχήματα τους στο Parking 3 και θα εισέρχονται στον χώρο από την Ανατολική Πύλη του Terra Vibe Park.

Τιμές Εισιτηρίων Ζώνη Α': Ζώνη Α' - F.O.S. -Εισιτήρια μπροστά στην σκηνή ανέρχονται στα 59 ευρώ Ζώνη Α' - VIP -Εισιτήρια καθήμενων με ιδανική ορατότητα ανέρχονται 59 ευρώ Ζώνη Β': Ζώνη Β' - Εισιτήρια ορθίων ανέρχονται στα 40 ευρώ Ζώνη Β' - Εισιτήρια ανέργων ανέρχονται στα 28 ευρώ. Τα εισιτήρια της Ζώνης Β' εξασφαλίζουν θέσεις ορθίων.

Το κοινό μπορεί να προμηθεύεται τα εισιτήριά του από το Tickethouse (Πανεπιστηµίου 42 ,εντός της στοάς) για την Αθήνα και το Musicland (Μητροπόλεως 102) για τη Θεσσαλονίκη, ενώ για αγορές μέσω διαδικτύου στις σελίδες: www.ticketpro.gr καιwww.tickethouse.gr.

ΠΗΓΗ: imerisia.gr, grafida-sintikis.blogspot.gr 

«Σπίτι Ελύτη» θα δημιουργηθεί στην Πλάκα

Χειρόγραφα, σημειωματάρια εργασίας, σπάνιο φωτογραφικό, κινηματογραφικό και ηχητικό υλικό και έργα ζωγραφικής από το προσωπικό αρχείο του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη θα στεγαστούν και θα εκτεθούν σε κτίριο στην Πλάκα.

Το διώροφο κτίριο επί των οδών Διοσκούρων 4 και Πολυγνώτου 7, θα ονομαστεί «Σπίτι του Ελύτη» και θα περιλαμβάνει ακριβή αναπαράσταση του γραφείου του ποιητή και έκθεση αρχειακού υλικού του.

Το κτίριο, που στην αρχική του μορφή περιλάμβανε δύο ανεξάρτητες κατοικίες, στέγαζε το Κέντρο Συντήρησης Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού, ωστόσο μετά το σεισμό του 1999 κρίθηκε επικίνδυνο, γι' αυτό και αποκαταστάθηκε. 

Στο «Σπίτι Ελύτη», στον ισόγειο χώρο, θα γίνει ακριβής αναπαράσταση του γραφείου του ποιητή με τα αυθεντικά έπιπλά του. Επίσης, θα δημιουργηθεί χώρος έκθεσης των πρώτων εκδόσεών του, χειρογράφων, έργων ζωγραφικής του ποιητή ή έργων που ο ίδιος αγαπούσε, καθώς και ενδεικτικών μεταφράσεων. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα ακρόασης ηχητικών ντοκουμέντων ή παρακολούθησης κινηματογραφικού υλικού. Θα διοργανώνονται επίσης εκθέσεις καλλιτεχνών, τα έργα των οποίων σχετίζονται με την ποίηση του Ελύτη. 

Το υπόγειο θα χρησιμοποιείται ως βιβλιοθήκη- σπουδαστήριο και θα περιλαμβάνει βιβλία για το έργο του Ελύτη, περιοδικά, δίσκους, οπτικό και ηχητικό υλικό, σημειωματάρια εργασίας, αποκόμματα του Τύπου, αφίσες και προγράμματα. Στον πρώτο όροφο θα στεγαστούν χώρος πληροφοριών κοινού, αίθουσα εκδηλώσεων και καφέ. 

Τη μελέτη επεμβάσεων μικρής κλίμακας στο κτίριο, που έλαβε χτες την ομόφωνη έγκριση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, εκπόνησε και δώρισε στο υπουργείο Πολιτισμού ο αρχιτέκτονας, Αλέξανδρος Σαμαράς.

Πηγή: skai.grgrafida-sintikis.blogspot.gr

B. Σόιμπλε: «Μοναδική παράσταση» ήταν το ελληνικό «κούρεμα»

«Βέτο» και πάλι από το Βερολίνο για νέο «κούρεμα»
«Βέτο» και πάλι από το Βερολίνο για νέο «κούρεμα»
«Βέτο» για ενδεχόμενη νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ασκεί, για άλλη μία φορά, η γερμανική πλευρά, εν όψει και των εκλογών στη χώρα. Tόσο η Καγκελάριος, κυρία Άνγκελα Μέρκελ, όσο και ο υπουργός Οικονομικών, κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προβάλλουν σθεναρή αντίσταση στην πιθανότητα δεύτερου «κουρέματος».
Επιβάρυνση πολλών δισεκατομμυρίων για τους εταίρους στην Ευρωζώνη θα σήμαινε ένα δεύτερο «κούρεμα», σύμφωνα με την Καγκελάριο, ενώ ο κ. Σόιμπλε, λίγες ημέρες πριν από την άφιξή του στην Ελλάδα, προειδοποιεί για κλονισμό της εμπιστοσύνης των επενδυτών.
Συγκεκριμένα, η κυρία Μέρκελ σε συνέντευξή της στις εφημερίδες Markische Oderzeitung και Sudwest Presse, επανέλαβε ότι δεν «βλέπει» ενδεχόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, υπογραμμίζοντας ότι το Βερολίνο στηρίζει, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε διμερές επίπεδο, την Ελλάδα. Χαρακτηρίζει δε τις μεταρρυθμίσεις δύσκολες, αλλά αναπόφευκτες.

Η κα. Μέρκελ ερωτάται εάν η Ελλάδα θα χρειαστεί και νέο «κούρεμα» του χρέους της, για να απαντήσει: «Δεν το βλέπω. Στηρίζουμε την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως και με δικές μας, γερμανικές, πρωτοβουλίες και συνοδεύουμε τη δύσκολη διαδικασία ανοικοδόμησης της Ελλάδας».

Επισημαίνει ακόμα ότι η υπέρβαση της κρίσης στην Ευρωζώνη, η οποία δημιουργήθηκε λόγω λανθασμένης συμπεριφοράς πολλών χρόνων, είναι μία διαρκούσα διαδικασία βήμα προς βήμα και αναφέρει ότι «έχουμε καλύψει ήδη ένα σημαντικό κομμάτι και έχουμε καταφέρει να επιστρέψει η εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών στο ευρώ».

Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι «οι χώρες με χαμηλή ανταγωνιστικότητα πρέπει να περάσουν ένα δύσκολο διάστημα με τις αναπόφευκτες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές προσαρμογές» και αναγνωρίζει ότι αυτό συνεπάγεται δυσάρεστες συνέπειες και για τους Γερμανούς εξαγωγείς.

Από την άλλη, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος αναμένεται στην Αθήνα την επόμενη Πέμπτη, απαντά αρνητικά στην ερώτηση σχετικά με ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε απώλεια της εμπιστοσύνης των επενδυτών, συνολικά για την Ευρωζώνη.
«Το κούρεμα χρέους ήταν μια μοναδική παράσταση. Πάνω σε αυτό υπάρχει συναίνεση στην Ευρώπη. Όποιος το κλονίσει αυτό, θα πρέπει να γνωρίζει τι κάνει: κανένας επενδυτής δεν θα αγόραζε πλέον ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα», δηλώνει και υπενθυμίζει ότι «το ισχύον πρόγραμμα βοήθειας τρέχει ως το 2014».
Ο κ. Σόιμπλε, μάλιστα, χαρακτηρίζει ως «μοναδική περίπτωση» την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που έχει ήδη γίνει και τονίζει ότι περαιτέρω στήριξη για την Ελλάδα θα εξετασθεί, εάν το πρόγραμμα, στο τέλος του 2014, έχει υλοποιηθεί πλήρως. Αναγνωρίζει, πάντως, ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο στον τομέα της ανταγωνιστικότητας και της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ερωτώμενος εάν η Γερμανία θα δώσει περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα μετά από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, αναφέρει ότι «το συμφωνηθέν πρόγραμμα είναι έτσι, ώστε η Ελλάδα να εξυπηρετήσει τα χρέη της στο τέλος πάλι μόνη της, το αργότερο το 2020» και τονίζει ότι «μέχρι τότε πρέπει η κυβέρνηση στην Αθήνα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της - από αυτό δεν μπορεί κανείς να απαλλάξει τους Έλληνες και ξέρω πόσο σκληρό είναι αυτό για τους ανθρώπους».

Σημειώνει, δε, ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν ήδη, τον περασμένο χρόνο, συμφωνήσει να εξετάσουν περαιτέρω στήριξη, εάν το πρόγραμμα, στο τέλος του 2014, έχει υλοποιηθεί πλήρως.

Σε ερώτηση της Bild αν μπορεί να εγγυηθεί στους Γερμανούς πολίτες ότι και μετά τις εκλογές δεν θα χρειαστεί «να ξεγράψουν γερμανικό χρήμα για την Ελλάδα», ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περιορίζεται να απαντήσει ως εξής: «Εγγυώμαι ότι θα κάνω το παν ώστε το πρόγραμμα να είναι επιτυχές. Οι πρώτες επιτυχίες ήδη φαίνονται. Η Ελλάδα έχει ξεκινήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις. Η χώρα γίνεται πάλι πιο ανταγωνιστική και εξυγιαίνει τα δημοσιονομικά της».

Το Opel Mokka θα κατασκευάζεται και στην Ισπανία

Opel-Mokka-286901
Οι φήμες υπήρχαν εδώ και μερικούς μήνες και σήμερα η Opel ανακοίνωσε πως λόγω της μεγάλης παγκόσμιας ζήτησης για το Mokka, (η Opel έχει δεχτεί μέχρι τις αρχές Μαΐου 100.000 παραγγελίες) η παραγωγή του θα γίνεται και στο εργοστάσιο της GM στη Σαραγόσα της Ισπανίας, με το εργοστάσιο να ξεκινά να κατασκευάζει τα Mokka από το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Η διοίκηση της GM και της Opel έλαβε αυτή την κοινή απόφαση λόγω της υψηλής ζήτησης που απολαμβάνει το όχημα στην Ευρώπη. Παράλληλα, πρόσθετη δυναμικότητα θα δημιουργηθεί και στο εργοστάσιο της Bupyeong (Κορέα) που μέχρι τώρα ήταν το μοναδικό σημείο παραγωγής του SUV.
Ο Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO της Opel, δήλωσε:
Η απόφαση για τη Zaragoza εναρμονίζεται με τη στρατηγική της εταιρίας μας να κατασκευάζουμε οχήματα στην περιοχή όπου πωλούνται. Η τεράστια ζήτηση για το Mokka υπογραμμίζει την απήχηση των μοντέλων μας, τονώνει την προϊοντική μας επέλαση και διασφαλίζει θέσεις εργασίας στην Ευρώπη. Η απόφαση θα βοηθήσει να αντιμετωπιστεί η ανεκμετάλλευτη διαθέσιμη δυναμικότητα παραγωγής στην Ευρώπη και επομένως η είδηση είναι ευχάριστη για ολόκληρη την εταιρία.
Είμαι μεγάλη μέρα η σημερινή για τη Opel,» συνέχισε ο Neumann. «Μετά την πρόσφατη απόφαση της GM να επενδύσει 4 δις Ευρώ στις Ευρωπαϊκές της δραστηριότητας και μία πρόσθετη δέσμευση για επένδυση ύψους 230 εκατομμυρίων Ευρώ στο Κέντρο Εξέλιξης του Ruesselsheim, επιβεβαιώνεται και πάλι ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο.
Οι μεγαλύτεροι νικητές είναι οι πελάτες και υπάλληλοι της Opel στην Ευρώπη. Με αυτή την επένδυση θα μπορέσουμε να κατασκευάσουμε περισσότερα Mokka και να εξυπηρετήσουμε ταχύτερα τους πελάτες μας.
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Εργαζομένων – European Employee Forum (EEF) Dr. Wolfgang Schäfer-Klug δήλωσε:
Τα νέα είναι θαυμάσια όχι μόνο για τη Zaragoza αλλά για όλα τα εργοστάσια καθώς θα βελτιωθεί η συνολική αξιοποίηση της δυναμικότητας. Η διοίκηση της Opel ικανοποιεί τώρα ένα παλιό αίτημα του EEF για την παραγωγή του μικρού μας SUV στην Ευρώπη. Πρόκειται για μία κατάσταση όπου κερδίζουν και οι δύο πλευρές.
Σε πρώτη φάση, 80 εκατομμύρια δολάρια θα επενδυθούν στη Zaragoza για παραγωγή. Η απόφαση παραγωγής του Mokka στην Ευρώπη βοηθά στη διασφάλιση 5.800 θέσεων εργασίας στο Ισπανικό εργοστάσιο της Opel, όπου αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται τα Corsa και Meriva.
Αν και η Ευρωπαϊκή παραγωγή θα βασιστεί αρχικά σε κιτ συναρμολόγησης CKD (Completely Knocked Down), με εξαρτήματα προερχόμενα από την Κορέα, η χρήση ‘τοπικών’ προμηθευτών σταδιακά θα αυξηθεί.
Opel-Mokka-286904

Ο Σνόουντεν θα συναντηθεί στη Μόσχα με δικηγόρους, Ρώσους βουλευτές και ακτιβιστές

Με εκπροσώπους οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δικηγόρους και Ρώσους βουλευτές θα συναντηθεί σήμερα ο Έντουαρντ Σνόουντεν στον χώρο μετεπιβίβασης του αεροδρομίου της Μόσχας Σερεμέτιεβο όπου βρίσκεται από τότε που έφυγε από το Χονγκ Κονγκ, δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ραντεβού Σνόουντεν με δικηγόρους, βουλευτές και ακτιβιστές στη Ρωσία


«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι θα πραγματοποιηθεί μία τέτοια συνάντηση», δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου και πρόσθεσε ότι αυτή θα λάβει χώρα μετά το μεσημέρι.

Η συνάντηση θα γίνει κατόπιν αιτήματος του ιδίου του Σνόουντεν. Το γραφείο της Διεθνούς Αμνηστίας στη Μόσχα επιβεβαίωσε την πληροφορία στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 (ώρα Ελλάδος), μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ επικαλούμενο τον δικηγόρο της Μόσχας Γκένρικ Πάντβα, ενώ νωρίτερα είχε μεταδώσει ότι ο Σνόουντεν θα κάνει δηλώσεις.

News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ
ΠΗΓΗ: kerdos.grgrafida-sintikis.blogspot.gr 

Τα αμερικανικά ΜΜΕ για την επικείμενη επίσκεψη Σαμαρά στην Ουάσιγκτον

Στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρονται αμερικανικά ΜΜΕ, στηριζόμενα στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Τα αμερικανικά ΜΜΕ για την επικείμενη επίσκεψη Σαμαρά στην Ουάσιγκτον

Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα της «Ουάσιγκτον Ποστ», επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στην Ουάσιγκτον, στις 8 Αυγούστου, για να συζητήσουν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Όπως σημειώνεται και σε άλλα δημοσιεύματα και ραδιοτηλεοπτικές αναφορές, η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει συζήτηση σχετικά με την αμερικανική στήριξη των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών της Ελλάδας στον οικονομικό τομέα, τη Διατλαντική Εμπορική και Επενδυτική Εταιρική Σχέση, το Κυπριακό, την αμυντική συνεργασία, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τα θέματα ασφαλείας στη Βόρεια Αφρική και τη Συρία.
Επίσης, επισημαίνεται ότι ο Λευκός Οίκος τονίζει τη «δύναμη της σχέσης των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα σήμερα» και το γεγονός ότι «τις δυο χώρες συνδέουν διαρκείς δεσμοί συγγένειας, κοινά συμφέροντα και η συμμαχία του NATO». Τέλος, προβάλλεται η υπογράμμιση του Λευκού Οίκου στη «συνεχιζόμενη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις προσπάθειες της Ελλάδας να αναμορφώσει την οικονομία της και να προωθήσει την επιστροφή της στην ευημερία».

ΠΗΓΗ: inews.gr, grafida-sintikis.blogspot.gr 

Στάση εργασίας και νέες κινητοποιήσεις από ΠΟΕ - ΟΤΑ, ΟΛΜΕ

Συνεδριάζει η ΚΕΔΕ για κλείσιμο των δήμων
Με στάση εργασίας από τις 11.30 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ - ΟΤΑ κατά της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην Πλατεία Καραϊσκάκη, και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.
Φωτογραφία για Νέα στάση εργασίας από την ΠΟΕ – ΟΤΑ – Συνεδριάζει η ΚΕΔΕ για κλείσιμο των δήμων
Για το Σαββατοκύριακο έχει αποφασιστεί αποχή από κάθε εργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τη Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί διαρκείς γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και καταλήψεις σε όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους - μέλη της Ομοσπονδίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας διοργανώνεται πανελλαδικό συλλαλητήριο με κάθοδο όλων των δημοτικών υπαλλήλων στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος όπου θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ καθώς και συναυλίες καλλιτεχνών.

Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, με βασικό σύνθημα «περικυκλώνουμε τη Βουλή-απόσυρση του πολυνομοσχεδίου».


Συνεδριάζει η ΚΕΔΕ

Έκτακτη συνέλευση συγκαλεί στις 10 το πρωί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση της Αυτοδιοίκησης μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο.

Μοναδικό θέμα της Συνέλευσης: «Οι κυβερνητικές αποφάσεις για την κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την υπαγωγή σε καθεστώς διαθεσιμότητας των υπαλλήλων τους».

Δήμος Αθηναίων: Κλείσιμο υπηρεσιών κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου

Στο πλευρό των ΟΤΑ κατά των οριζόντιων και τυφλών -όπως σημειώνεται- απολύσεων των εργαζομένων τάσσεται ο δήμος Αθηναίων, ζητώντας να οργανωθεί ένα ενιαίο μέτωπο με όλες τις δημοκρατικές και τις κοινωνικές δυνάμεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε χθες το κλείσιμο όλων των υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων, εκτός από τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, κατά τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κατά την εισήγησή του, πρότεινε κατά το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ να διοργανωθούν, όσο το δυνατόν συντομότερα, σε όλη τη χώρα και υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, τοπικά δημοψηφίσματα για το ρόλο και τις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας από την πλευρά τους θα προτείνουν κλείσιμο των δήμων και μαζική παραίτηση και των 325 δημάρχων όλης της χώρας.
thestival.gr
ΠΗΓΗ:newsnow.grgrafida-sintikis.blogspot.gr