Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Στη Φινλανδία σήμερα ο Αντ. Σαμαράς

Real.gr
Διήμερη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Φινλανδία από σήμερα. Συνάντηση το μεσημέρι με τον Φινλανδό ομόλογό του.
Στο Ελσίνκι ο Αντ. Σαμαράς
Στο Ελσίνκι θα βρίσκεται από σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης. Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον Φινλανδό ομόλογό του Γίρκι Κατάινεν.

Αύριο, Παρασκευή θα μιλήσει στο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα «Από τη μεταρρύθμιση στην Ανάπτυξη - Οδικός Χάρτης για την Ευρώπη». Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να αναφερθεί στην εμπειρία της Ελλάδας και στην ανάγκη το δημοσιονομικό πρόγραμμα να συμπληρωθεί με αναπτυξιακές πολιτικές, για να βγει από την κρίση τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα επισημάνει ότι απαιτείται ιδιαίτερη μέριμνα για την αντιμετώπιση της ανεργίας που απειλεί την κοινωνική συνοχή των χωρών της ΕΕ και κυρίως του Νότου, όπου έχει προσλάβει τραγικές διαστάσεις.

Το φόρουμ είναι ενδεικτικό του γενικότερου προβληματισμού που υπάρχει στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος και γενικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα όρια της δημοσιονομικής σταθερότητας και της στροφής που ήδη συντελείται στην κατεύθυνση της ανάπτυξης.

Πέραν του Έλληνα Πρωθυπουργού στο φόρουμ συμμετέχουν επίσης οι πρωθυπουργοί της Ιρλανδίας Έντα Κένι, της Φινλανδίας Γίρκι Κατάινεν και της Λετονίας Βάλντις Ντομπρόβσκις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, euro2day.gr , grafida-sintikis.blogspot.gr

Κλιμακώνει τον αγώνα η ΠΝΟ για τους απλήρωτους ναυτικούς

Με κλιμάκωση του αγώνα της, για τη διεκδίκηση των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των Ελλήνων ναυτικών, προειδοποιεί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), σε ανακοίνωσή της και ζητεί την παρέμβαση των αρμόδιων φορέων για εφαρμογή του νόμου και της εργατικής νομοθεσίας για τους απλήρωτους ναυτικούς.

Οι απειλές περί άσκησης ποινικών διώξεων θα πρέπει να στραφούν σε αυτούς που δημιούργησαν αυτή την κατάσταση και όχι στους επί μήνες απλήρωτους ναυτικούς και στους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους, αναφέρει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται η "πρωτοφανή στάση της κρατικής εξουσίας και της εργοδοσίας", οι οποίοι όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «με απαράδεκτο, αδικαιολόγητο και εξοργιστικό τρόπο προσπαθούν να λυγίσουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων οι οποίοι έχουν φτάσει σε σημείο απόγνωσης και εξαθλίωσης οι ίδιοι και οικογένειές τους αφού δεν έχουν πληρωθεί πολλούς μήνες και δεν μπορούν στοιχειωδώς να ανταποκριθούν και να καλύψουν τις ελάχιστες και βασικές βιοτικές τους ανάγκες».

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας, Γιάννη Χαλά, τα ναυτεργατικά σωματεία θα συνεδριάσουν εκτάκτως σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΠΝΟ, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ, left.gr/news ,grafida-sintikis.blogspot.gr

Η πρώτη τροπική καταιγίδα του 2013 σχηματίστηκε πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού

Η Άντρια βρίσκεται στον Κόλπο του Μεξικού
Η πρώτη τροπική καταιγίδα του 2013 στον Ατλαντικό σχηματίστηκε την Τετάρτη πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού, ανακοίνωσαν μετεωρολόγοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ. 

«Γεννήθηκε» η πρώτη τροπική καταιγίδα του 2013


Η τροπική θύελλα, Άντρια, βρίσκεται πάνω από τις κεντρικές και ανατολικές περιοχές του Κόλπου του Μεξικού, περίπου 500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Φλόριντα. Η μέγιστη ένταση των ανέμων φτάνει τα 64 χιλιόμετρα την ώρα, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η τροπική καταιγίδα δεν αποτελεί απειλή για τις επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στην περιοχή.

Η καταιγίδα Άντρια αναμένεται, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, να προσεγγίσει τις χερσαίες περιοχές πάνω από τη νοτιοανατολική Φλόριντα αργά την Πέμπτη, ενώ εκτιμάται ότι στη συνέχεια θα κινηθεί νοτιοανατολικά με κατεύθυνση την Τζόρτζια και την Νότια Καρολίνα, αναφέρει, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο Κέντρο Τυφώνων.

ΠΗΓΗ , newsbeast.gr ,grafida-sintikis.blogspot.gr

Επιμένει στις κυρώσεις κατά του Ιράν ο Ομπάμα

Οι ΗΠΑ Επιμένουν στο Εμπάργκο Κατά του Ιράν

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ παρέτεινε για έξι μήνες την εξαίρεση από τις ιρανικές κυρώσεις την Κίνα, την Ινδία και 7 ακόμα χώρες, με την προϋπόθεση οι χώρες αυτές να μειώσουν την αγορά πετρελαίου από το Ιράν.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η διεθνής κοινότητα είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν τις πιέσεις στο καθεστώς του Ιράν, έως ότου αυτό καθησυχάσει πλήρως της ανησυχίες σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα», δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι.

Οι εξαιρέσεις αυτές σημαίνουν ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν κινδυνεύουν να αποκοπούν από το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα για τους επόμενους έξι μήνες. Η επιβολή κυρώσεων αποτελεί μία από τις κύριες στρατηγικές της Ουάσινγκτον να καταπνίξει τη χρηματοδότηση του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, το οποίο οι Δυτικές χώρες πιστεύουν ότι θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή όπλων. Από την πλευρά του το Ιράν επιμένει ότι το πρόγραμμα υφίσταται για ειρηνικούς σκοπούς.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και οι αξιωματούχοι οικονομικών έχουν ασκήσει πιέσεις στις καταναλωτικές χώρες «να μειώσουν σημαντικά» την αγορά πετρελαίου από το Ιράν, αν και δεν έχουν διασαφηνίσει τις ποσότητες που πρέπει να μειωθούν.

Οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν προκαλέσει τη μείωση σχεδόν στο ήμισυ των πωλήσεων ιρανικού πετρελαίου, έχοντας ως συνέπεια την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος, του ριάλ και την άνοδο του πληθωρισμού της χώρας. Τον Μάιο, οι κυρώσεις οδήγησαν τις εξαγωγές του αργού πετρελαίου στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δεκαετιών, αναφέρουν πηγές του κλάδου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, τόνισε ότι τα αποθέματα πετρελαίου από χώρες εκτός του Ιράν είναι αρκετά ώστε να είναι δυνατή η συνέχιση της επιβολής σκληρών κυρώσεων για την αγορά ιρανικού πετρελαίου. Σύμφωνα με τις αμερικανικές κυρώσεις, η κυβέρνηση Ομπάμα οφείλει να διασφαλίζει, κάθε έξι μήνες, ότι οι περιορισμοί στα ιρανικά αποθέματα πετρελαίου δεν θα επηρεάσουν αδικαιολόγητα τις τιμές με αποτέλεσμα κάτι τέτοιο να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία.

ΠΗΓΗ , energia.gr,grafida-sintikis.blogspot.gr

Πρωτοποριακή αφαίρεση μήτρας από Έλληνα επιστήμονα

Έλληνας γυναικολόγος για πρώτη φορά αφαίρεσε μήτρα γυναίκας μέσα από τον ομφαλό της
Έλληνας γυναικολόγος για πρώτη φορά αφαίρεσε μήτρα γυναίκας μέσα από τον ομφαλό της
Εξαγωγή ιατρικών γνώσεων υψηλού επιπέδου, παγκόσμιας εμβέλειας, κάνουν Έλληνες γιατροί, παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια!!
Λαμπρό παράδειγμα η περίπτωση διαπρεπή Έλληνα , πρωτοπόρου στον τομέα του, γυναικολόγου χειρουργού  ο οποίος για πρώτη φορά στην Αγγλία αφαίρεσε την μήτρα 42χρονης Αγγλίδας  μέσα από τον ομφαλό της και από οπή μόλις δυο εκατοστών!!
Πρόκειται για τον Διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Αθήνας κ Στέφανο Χανδακά MD MBA PhD, πρωτοπόρο στην Ευρώπη χειρουργό γυναικολόγο, ο οποίος εφαρμόζει στη χώρα μας εδώ και ένα χρόνο την  επαναστατική  Επέμβαση Χωρίς Τομές Μέσω Φυσικών Οπών!!
Η επέμβαση  στην Αγγλία πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαΐου στο νοσοκομείο Chelsfield  Park του Λονδίνου,  προσκεκλημένος της διοίκησης του οποίου- ως ο πλέον ειδικός- ήταν  ο Δρ Χανδακάς. 
Η ασθενής ήταν 42χρονη Αγγλίδα με ινομυωματοδη μήτρα και δυσμηνόρροια, μητέρα τριών  παιδιών.

Η πρόσκληση του Έλληνα γιατρού  και η χειρουργική επέμβαση έγινε προκειμένου  να ξεκινήσουν και στην Αγγλία αυτού του τύπου επεμβάσεις, μετά την Ελλάδα ,Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο και ΗΠΑ, όπου ήδη γίνονται. 
Η χειρουργική επέμβαση, την οποία παρακολούθησαν  όλοι οι γυναικολόγοι του νοσοκομείου Chelsfield  Park, διήρκησε  περίπου μια ώρα, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και η γυναίκα επέστρεψε σπίτι της λίγες ώρες μετά την επέμβαση!
«Την μέθοδο S.P.(Single Port Laparoscopy) που  είναι εξέλιξη της λαπαροσκοπικής και προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα για τις γυναίκες, εφαρμόζουμε πάνω από ένα χρόνο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο μαιευτήριο Μητέρα» ανέφερε ο Δρ Χανδακάς.
Στην Ελλάδα με την νεα μέθοδο έχουν γίνει δεκάδες γυναικολογικές χειρουργικές επεμβάσεις επίσης για την αφαίρεση κυστών, ενδομητρίωσης, ινομυωμάτων , ακόμη και για ολικές υστερεκτομές .
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΥ
Σύμφωνα με τον κ Χανδακά,   η νεα μέθοδος προσφέρει στις γυναίκες σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση τόσο με την παραδοσιακή  λαπαροσκοπική επέμβαση, όσο και το ανοιχτό χειρουργείο. Συγκεκριμένα η ασθενής:
-Επιστρέφει σπίτι την ίδια ημέρα ( το 92% των γυναικών)
-Την επομένη  ημέρα στις καθημερινές δραστηριότητες
-Αισθάνεται ότι δεν έχει χειρουργηθεί
-Δεν μένουν χειρουργικές ουλές στην κοιλιά της
-Ο πόνος είναι  ακόμη πιο ήπιος

Οι επεμβάσεις  μιας οπής πραγματοποιούνται στο μαιευτήριο ΜΗΤΕΡΑ στο πρώτο τμήμα που δημιουργήθηκε και  λειτουργεί στην Ελλάδα και από τα πρώτα στην Ευρώπη ,SINGLE SITE LAPAROSCOPIC SURGERY IN GYNECOLOGY.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες η νέα επαναστατική μέθοδος καθημερινά κερδίζει έδαφος σε σχέση με τις παλαιότερες και προτιμάτε από τις γυναίκες  για τα πλεονεκτήματα της.

ΔΙΕΘΝΗΣ   ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ
Η επιτυχία του Έλληνα γιατρού και της ομάδας του έχει ήδη τύχει διεθνούς   αναγνώρισης καθώς ο Διδάκτορας του  Πανεπιστημίου της Αθήνας κ Χανδακάς  ήταν επίσημος καλεσμένος- ως επίτιμος ειδικός-expert επεμβατικής γυναικολογικής λαπαροσκοπικής χειρουργικής-   του European society of Gynecological Endoscopy στο Ευρωπαϊκό Ενδοσκοπικό Γυναικολογικό Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον  Σεπτέμβριο του 2012 στο Παρίσι.
Μάλιστα τότε  ο Έλληνας γιατρός χειρούργησε ζωντανά στο πλαίσιο του συνεδρίου και ανέλυσε ταυτόχρονα στους 2.500 γυναικολόγους, απ όλο τον κόσμο, τα πλεονεκτήματα της νέας επαναστατικής μεθόδου.
Πηγή: cosmosep. gr, star.gr ,grafida-sintikis.blogspot.gr

Με χαμηλότερους συντελεστές αλλά από το πρώτο ευρώ αντικειμενικής, ο νέος Φόρος Ακινήτων

Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από το νέο φόρο ακινήτων

Αναλυτικά παραδείγματα για τους κερδισμένους και τους χαμένους από το νέο φόρο ακινήτων. Ποιοι εξαιρούνται από την καταβολή του. Τα κριτήρια που τίθενται σε ισχύ
Σε νέες βάσεις θα στηρίζεται ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που θα ισχύσει από το 2014, όπως προκύπτει από τις προτάσεις που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη σύσκεψη με την διακομματική επιτροπή η φιλοσοφία των οποίων είναι να γίνει δικαιότερη η κατανομή του φορολογικού βάρους για τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε σχέση με το Έκτακτο Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) που καταβάλλεται την Πέμπτη.
Στη σύσκεψη δεν ελήφθησαν αποφάσεις καθώς το θέμα θα συζητηθεί και σε νέα συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών ο φόρος θα υπολογίζεται από το πρώτο ευρώ της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου αλλά με χαμηλότερους συντελεστές με αποτέλεσμα ιδιοκτήτες με ένα ακίνητο να επιβαρυνθούν με σημαντικά λιγότερο φόρο από ότι φέτος.
Επιβαρύνσεις προβλέπονται για τα αγροτεμάχια τα οποία δεν φορολογούνται σήμερα. Σύμφωνα με τις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών ο φόρος επί των αγροτεμαχίων θα διαφοροποιείται σημαντικά ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται το αγροτεμάχιο, την έκτασή του και άλλα χαρακτηριστικά.
Για τα αγροτεμάχια των αγροτών προτείνονται μειωμένοι συντελεστές υπολογισμού του φόρου ο οποίος και θα διαφοροποιείται ανάλογα με την καλλιέργεια, την έκταση και άλλα στοιχεία της αξίας τους.
Κερδισμένοι οι ιδιοκτήτες κατοικιών με χαμηλή αντικειμενική αξία
Κερδισμένοι με τη θέσπιση του νέου ενιαίου φόρου είναι οι ιδιοκτήτες κατοικιών χαμηλής αξίας, καθώς θα πληρώσουν λιγότερα σε σχέση με το ''χαράτσι'' της ΔΕΗ, ενώ χαμένοι βγαίνουν οι κάτοχοι εκτός σχεδίου αγροτεμαχίων και οικοπέδων, οι φορολογούμενοι που έχουν τακτοποιήσει ημιυπαίθριους και αυθαίρετα, καθώς και οι ιδιοκτήτες μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων.
Σύμφωνα με το Έθνος, πιο αναλυτικά οι ελαφρύνσεις φαίνονται στα ακόλουθα παραδείγματα:
  • Ιδιοκτήτης διαμερίσματος 100 τ.μ. παλαιότητας 25 ετών στο Περιστέρι θα κληθεί να πληρώσει για τον νέο ενιαίο φόρο 150 ευρώ, ενώ με βάση το ισχύον καθεστώς έχει επιβάρυνση 380 ευρώ, δηλαδή θα καταβάλει 210 ευρώ λιγότερα.
  • Για κατοικία 100 τ.μ. 10ετίας στα Λιόσια ο φόρος σήμερα ανέρχεται σε 460 ευρώ, ενώ το 2014 θα περιοριστεί στα 260 ευρώ.
  • Διαμέρισμα 100 τ.μ. στη Νέα Σμύρνη 10ετίας θα επιβαρυνθεί με το ποσό των 450 ευρώ ενώ σήμερα ο φόρος διαμορφώνεται στα 690 ευρώ, μείωση 240 ευρώ.
  • Στην Αγία Παρασκευή ή τη Γλυφάδα διαμέρισμα 100 τ.μ.  παλαιότητας 10 ετών φορολογείται σήμερα με το ποσό των 920 ευρώ, ενώ από το 2014 η επιβάρυνση μειώνεται στα 650 ευρώ (ελάφρυνση 270 ευρώ).
  • Φορολογούμενος που έχει στην κατοχή του διαμέρισμα 70 τ.μ. και ηλικίας 26 ετών στην Κυψέλη καταβάλει σήμερα ''χαράτσι'' που κυμαίνεται στα 350 ευρώ, ενώ με το νέο φόρο ακινήτων θα καταβάλει 90 ευρώ, δηλαδή θα έχει ελάφρυνση 260 ευρώ.
Στον αντίποδα επιβαρύνσεις θα προκύψουν για φορολογούμενους που έχουν στην κατοχή τους αγροτεμάχια, καθώς για πρώτη φόρα θα κληθούν να πληρώσουν φόρο για ακίνητα τα οποία μάλιστα δεν τους αποφέρουν κανένα εισόδημα, αλλά και οι αγρότες, παρότι για αυτούς θα ισχύουν χαμηλότεροι συντελεστές για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις.
Ποιοι εξαιρούνται από την καταβολή-Τα κριτήρια
Όπως δημοσιεύει το Έθνος, μακροχρόνια άνεργοι, νοικοκυριά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, πολύτεκνοι και ανάπηροι θα εξαιρούνται από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων ή θα καταβάλλουν φόρο με μειωμένους συντελεστές.
Για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού θα ισχύσουν οι απαλλαγές που έχουν θεσπιστεί για το έκτακτο τέλος ακινήτων.
Όσον αφορά την ακίνητη περιουσία, τα κριτήρια που τίθενται για την πλήρη απαλλαγή ή την καταβολή φόρου με μειωμένους συντελεστές είναι τα ακόλουθα:
  1. Ο φορολογούμενος και ο ή η σύζυγός του και τα προστατευόμενα μέλη να μην έχουν άλλο ακίνητο, πλην του ακινήτου για το οποίο ζητείται η απαλλαγή, ούτε άλλα περιουσιακά στοιχεία.
  2. Η συνολική αξία του ακινήτου να μην υπερβαίνει, κατά το έτος 2012, τις 12.000 ευρώ.
  3. Η τιμή ζώνης του ακινήτου να μην υπερβαίνει τις 2.000 ευρώ.

Απολίθωμα σαύρας με το όνομα Τζιμ Μόρισον!

Και το όνομα της σαύρας... Τζιμ Μόρισον!

Έτσι βάφτισαν αρχαία σαύρα οι επιστήμονες σε μια συμβολική κίνηση καθώς ο Μόρισον όσο ζούσε είχε το παρατσούκλι "βασιλιάς των σαυρών".


"Τζιμ Μόρισον" βάφτισαν μια τεράστια αρχαία σαύρα της οποίας το απολίθωμα βρέθηκε στη Μιανμάρ επιστήμονες!

Η κίνηση είναι συμβολική καθώς ο Μόρισον, όσο ζούσε, είχε το παρατσούκλι «Βασιλιάς των Σαυρών» («είμαι ο βασιλιάς των σαυρών, μπορώ να κάνω το οτιδήποτε», λένε οι στίχοι ενός τραγουδιού του). 

«Ανακαλύψαμε μια βασιλική σαύρα και αυτός ήταν ο βασιλιάς των σαυρών, συνεπώς της ταιριάζει το όνομα», δήλωσε ο παλαιοντολόγος Τζέισον Χεντ του πανεπιστημίου Νεμπράσκα-Λίνκολν, κατά δήλωσή του φανατικός φίλος των Doors, ο οποίος βρήκε τη σαύρα και της έδωσε το ροκ όνομά της, σύμφωνα με το BBC και το "science".

Η σαύρα, που πήρε την επιστημονική ονομασία "Barbaturex morrisoni", ζούσε στη ΝΑ Ασία πριν από 36 έως 40 εκατ. χρόνια (Ηώκαινος εποχή), είχε μήκος περίπου 1,8 μέτρων και βάρος σχεδόν 30 κιλών. 

Με μέγεθος γερμανικού ποιμενικού σκύλου, είναι η μεγαλύτερη φυτοφάγος σαύρα που έχει ποτέ βρεθεί, πιο μεγάλη και από πολλά θηλαστικά του περιβάλλοντός της.

Υπενθυμίζεται πως ο διάσημος τραγουδιστής και στιχουργός Τζιμ Μόρισον του ροκ συγκροτήματος Doors πέθανε το 1971, αλλά από τότε ο τάφος του στο Παρίσι, στο νεκροταφείο Περ Λασέζ, δεν έχει μείνει ποτέ χωρίς κάποιος θαυμαστής του να αφήσει λουλούδια στη μνήμη του. 
ΠΗΓΗ , skai.gr ,grafida-sintikis.blogspot.gr

Στην Ολομέλεια η πρόταση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά Γ. Παπακωνσταντίνου

Αναμένεται τοποθέτηση του πρώην υπουργού

Στην Ολομέλεια το αίτημα διεύρυνσης κατηγορητηρίου κατά Παπακωνσταντίνου


O πρώην υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου
O πρώην υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρωί της Πέμπτης στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ για τη δυνατότητα διεύρυνσης του κατηγορητηρίου κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος.
Αυτήν την ώρα, το Σώμα ενημερώνουν τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.
Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με μυστική ψηφοφορία, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- θα ασκήσει αυτό το δικαίωμα που του παρέχεται από τον κανονισμό της Βουλής.
Η πρόταση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του κ. Παπακωνσταντίνου με το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία βασίζεται στην κατάθεση του πρώην γγ του υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη, σύμφωνα με την οποία υπήρχε επίσημη επικοινωνία με το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών για τη λίστα Λαγκάρντ, κατόπιν εντολών του πρώην υπουργού Οικονομικών.
Την Τετάρτη, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης στην πολύωρη κατάθεσή του υποστήριξε ότι κατόπιν εντολής του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου κατέβαλε ο ίδιος προσπάθειες για να παραδοθεί από τις γαλλικές Αρχές η λίστα Λαγκάρντ.
Σημειώνεται ότι στην πρώτη του κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή ο κ. Πλασκοβίτης είχε υποστηρίξει ότι οι προσπάθειες που έκανε για τη λίστα Λαγκάρντ ήταν τηλεφωνικές.
Την Τετάρτη, ωστόσο, ισχυρίσθηκε ότι στην αρχική του κατάθεση δεν είχε ανατρέξει στα αρχεία του, γι' αυτό και δεν θυμήθηκε να αναφέρει το γαλλικό έγγραφο, από το οποίο προέκυπτε ότι ζητούσε τη γαλλική συνδρομή για φορολογική αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ επικαλούμενος και τις διμερείς συμφωνίες μεταξύ Ελλάδος - Γαλλίας για αποφυγή διπλής φορολόγησης.
Ακόμα, ο κ. Πλασκοβίτης φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είχε καμία οπτική επαφή με το CD που παρέλαβε και ότι το ηλεκτρονικό υλικό χειρίστηκε ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών υποστήριξε επίσης ότι τόσο η παραλαβή του επίμαχου CD, όσο και του συνοδευτικού εγγράφου που είχαν την δική του υπογραφή έπρεπε να είχαν πρωτοκολληθεί, καθώς ήταν μια τυπική διαδικασία και πρόσθεσε ότι κακώς δεν έγινε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ