Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση Φ. Αραμπατζή με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Δένδια συναντήθηκε σήμερα η Βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φωτεινή Αραμπατζή.



Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, η κ. Αραμπατζή με αναλυτικό υπόμνημά της επισήμανε στον Υπουργό την ανάγκη ενίσχυσης της αστυνομικής δύναμης στο Νομό Σερρών, την επίσπευση της Ίδρυσης του Τμήματος Μεταγωγών στη Νιγρίτα, τις  ανάγκες στελέχωσης του Καταστήματος Κράτησης, που αποτελεί συναρμοδιότητα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης καθώς και τα προβλήματα στην υλικοτεχνική υποδομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, σε ό,τι αφορά το στόλο και τον φέροντα εξοπλισμό των αστυνομικών.


Η Σερραία Βουλευτής επιχειρηματολόγησε για την ένταση του προβλήματος, που δημιουργείται από την έλλειψη αστυνομικής δύναμης στο Νομό, το οποίο δυστυχώς επιτείνεται κι από τη δυσανάλογη συμμετοχή του, συγκριτικά με τους υπόλοιπους Νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, στις έκτακτες αποσπάσεις σε Έβρο και Χαλκιδική. Μάλιστα, ο Νομός Σερρών, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η κ. Αραμπατζή στον Υπουργό είναι από τους Νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας με τη χαμηλότερη αναλογία αντιστοίχησης αστυνομικών προς πολίτη.

Για την άρση αυτής της προφανούς αδικίας η Βουλευτής ζήτησε να αποσπώνται περισσότεροι αστυνομικοί από περιοχές, που έχουν περίσσευμα αστυνομικών δυνάμεων, αντί των Σερρών, που παρουσιάζει σοβαρότατο έλλειμμα και συγκεκριμένα, ζήτησε, με το πέρας της απόσπασης των 52 αστυνομικών στα τέλη Ιουνίου, να μειωθεί ο αριθμός των νέων αποσπασμένων από το Νομό Σερρών.

Η κ. Αραμπατζή υπογράμμισε στον Υπουργό τις αυξημένες ανάγκες φύλαξης και αστυνόμευσης στο Νομό Σερρών, οι οποίες συναρτώνται τόσο με την έκταση όσο και τον πληθυσμό του  (δεύτερος μεγαλύτερος Νομός όλης της Μακεδονίας, μετά  τη Θεσσαλονίκη, τόσο σε έκταση όσο  και σε πληθυσμό, με 7  Δήμους ), αλλά και με τις ιδιαίτερες συνθήκες, που προσδιορίζουν τις ανάγκες περαιτέρω περιφρούρησής του, όπως οι φυλακές της Νιγρίτας και οι μετακινήσεις των κρατουμένων, ο συνοριακός σταθμός του Προμαχώνα, που αριθμεί εκατοντάδες χιλιάδες διελεύσεις, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες και βεβαίως η δραστηριοποίηση  2 ποδοσφαιρικών ομάδων Β΄Εθνικής στις Σέρρες, που πολλαπλασιάζουν τις ανάγκες αστυνόμευσης κατά την διάρκεια των εβδομαδιαίων αγώνων τους

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο Κατάστημα Κράτησης της Νιγρίτας Σερρών και στην αναγκαιότητα ίδρυσης του Τμήματος Μεταγωγών στη Νιγρίτα, όπως προβλέπει το Π.Δ.54/03.05.2012,  καθώς και στη στελέχωσή του με την πρόσληψη εξωτερικών φρουρών για την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος, σύμφωνα με την επικείμενη προκήρυξη του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σε ό,τι έχει να κάνει, τέλος, με την υλικοτεχνική υποδομή, η Βουλευτής ζήτησε να επισπευστεί η παραχώρηση τριών οχημάτων,  που έχουν προοριστεί για το Νομό Σερρών, μέσω του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (O.Δ.Δ.Υ.) και που παρά την ψήφιση του Νόμου 4138/2013 ακόμη καθυστερεί και βεβαίως να εξοπλιστούν οι αποσπασμένες στις Σκουριές Χαλκιδικής διμοιρίες με τον αναγκαίο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (αλεξίσφαιρα γιλέκα), προκειμένου να επιτελούν με ασφάλεια το δύσκολο έργο τους.


Ο Υπουργός ευχαρίστησε την κ. Αραμπατζή για την εκτενή ενημέρωση και τη διαβεβαίωσε ότι θα  ενεργήσει για τα δέοντα.

Ο Μπ. Ομπάμα κάλεσε τους Aμερικανούς να βοηθήσουν τα θύματα των ανεμοστρόβιλων

Ο Ομπάμα ζήτησε βοήθεια
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, κάλεσε την Κυριακή τους αμερικανούς να προσφέρουν τη βοήθειά τους στην πολιτεία της Οκλαχόμα, η οποία επλήγη από τη μαζική επιδρομή ανεμοστρόβιλων και υποσχέθηκε ότι η κεντρική κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θα βοηθήσει στην ανοικοδόμηση.
Ο Ομπάμα ζήτησε βοήθεια
«Θέλω να παροτρύνω κάθε αμερικανό να ενεργοποιηθεί», είπε ο πρόεδρος Ομπάμα μπροστά σε ένα σωρό από μπάζα εκεί που ήταν κάποτε το δημοτικό σχολείο, όπου επτά παιδιά σκοτώθηκαν από το φονικό πέρασμα των ανεμοστρόβιλων την περασμένη Δευτέρα. «Ξέρουμε ότι το Μουρ θα επανέλθει ισχυρότερο από αυτή την τραγωδία», είπε ο αμερικανός πρόεδρος περιδιαβαίνοντας τις κατεστραμμένες γειτονιές της πόλης .
Ανάμεσα σε σωρούς ερειπίων που σε κάποιες περιπτώσεις έφταναν και τα έξι μέτρα ύψος, ο πρόεδρος Ομπάμα στάθηκε κυρίως στο κατεστραμμένο σχολείο, όπου ακόμη ήταν διάσπαρτα, βιβλία, παιχνίδια και το ροζ παλτό ενός παιδιού. Ο Ομπάμα συναντήθηκε επίσης με τους εργαζομένους έκτακτης ανάγκης, καθώς και την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία και επαίνεσε τις προσπάθειές τους για να σωθούν ζωές. Συναντήθηκε επίσης μακριά από τις κάμερες με τα μέλη των οικογενειών μερικών εκ των θυμάτων, της πόλης του Μουρ.
Ο Ομπάμα τόνισε ότι έφτασε στην Οκλαχόμα ως εκπρόσωπος ολόκληρης της χώρας. «Παντού, οι αμερικανοί προσεύχονται μαζί σας, όπου και αν είναι και θέλουν να βοηθήσουν», είπε. «Είμαι απλά ένας αγγελιοφόρος εδώ σήμερα, και να γνωρίζετε όλοι εδώ ότι δεν είστε μόνοι, έχετε όλο τον λαό μαζί σας». Ο αμερικανός πρόεδρος θα παραβρεθεί και στην επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τραγωδίας στην Οκλαχόμα

Αφιερωμένα στη Μελίνα Μερκούρη τα φετινά «Πρέσπεια»

«Άρωμα γυναίκας» θα έχουν φέτος τα «Πρέσπεια» καθώς οι διοργανωτές τους αποφάσισαν να τιμήσουν τη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη, λίγο πριν ξεκινήσουν οι επίσημες εκδηλώσεις το 2014 για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατό της. 
Melina Mercouri.JPG
Οι εκδηλώσεις οργανώνονται σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Μελίνα Μερκούρη» και θα ξεκινήσουν στις 23 Αυγούστου με φωτογραφικό αφιέρωμα που θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Φλώρινας. Το ίδιο βράδυ θα γίνει εκδήλωση σε συνεργασία με διάφορους φορείς, ανάμεσα στο Μουσείο και το ποτάμι της Φλώρινας.
Την επομένη, 24η Αυγούστου η κύρια εκδήλωση των «Πρεσπείων» θα γίνει στον Άγιο Αχίλλειο. Στο πρώτο μέρος της, το θεατρικό, τη Μελίνα Μερκούρη θα ενσαρκώσει η Μαρία Ναυπλιώτου ενώ στο δεύτερο, το κατ' εξοχήν μουσικό θα συμμετέχουν η ορχήστρα του Σταύρου Ξαρχάκου και η Έλλη Πασπαλά. Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων σχεδιάζουν την επανάληψη της κύριας εκδήλωσης στο Ηρώδειο στις 7 ή 8 Σεπτεμβρίου.

Ο Μπαν Κι Μουν καλεί όλες τις χώρες και τις οργανώσεις «να σταματήσουν να υποστηρίζουν τη βία στη Συρία»

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν ανησυχεί ιδιαίτερα για τον αυξανόμενο ρόλο της λιβανικής Χεζμπολάχ στον συριακό εμφύλιο και απευθύνει έκκληση για ενίσχυση των προσπαθειών που σκοπό έχουν να αποτρέψουν την επέκταση της κρίσης σε άλλες χώρες, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπός του Μάρτιν Νεζίρκι. 


Ο Μπαν καλεί όλες τις χώρες και τις οργανώσεις "να σταματήσουν να υποστηρίζουν τη βία στη Συρία", τονίζει ο εκπρόσωπός του σε ανακοίνωση που εκδόθηκε λίγες ώρες μετά την εκτόξευση δυο ρουκετών στα νότια προάστεια της Βηρυτού, προπύργιο της Χεζμπολάχ. 

"Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ανησυχεί ιδιαίτερα λόγω της κλιμάκωσης των συγκρούσεων κυρίως γύρω από τη συριακή πόλη Κουσέιρ", τονίζεται στην ανακοίνωση. 

Η λιβανική Χεζμπολάχ τάχθηκε πριν από μια εβδομάδα στο πλευρό του συριακού στρατού στις μάχες για την ανακατάληψη της Κουσέιρ. 

"Ο Μπαν ανησυχεί βαθιά για την αυξανόμενη εμπλοκή της Χεζμπολάχ στις συγκρούσεις, καθώς και για τον κίνδυνο επέκτασης της κρίσης στο Λίβανο", υπογραμμίζει ο Νεζίρκι. 

Τέλος, ο Μπαν Κι-μουν "καλεί όλες τις χώρες και τις οργανώσεις να θέσουν τέλος στη βία στο συριακό έδαφος και να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης στην τραγωδία της Συρίας", καθώς επιταχύνονται οι προετοιμασίες για τη σύγκληση διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης στη Γενεύη. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr,grafida-sintikis.blogspot.gr

Ευ. Μεϊμαράκης: Η κρίση έμαθε στους Έλληνες τη συνεργασία

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε η ελληνική κοινότητα της Οττάβαςστον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος αφίχθη την Κυριακή στην καναδική πρωτεύουσα για σειρά επαφών με την κοινοβουλευτική ηγεσία του Καναδά.
 
Ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην Οττάβα Ελευθέριος Αγγελόπουλος, παρουσιάζοντας τον κ. Μεϊμαράκη, ανέπτυξε τους στόχους της επίσκεψής του στον Καναδά, με την οποία όπως είπε, προβάλλεται η εικόνα της Ελλάδας.

 OttawaCollage.png
Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στην αναστροφή του αρνητικού κλίματος για την Ελλάδα και τόνισε ότι η κρίση έμαθε στους Έλληνες τη συνεργασία. Ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής μίλησε για την εμπιστοσύνη στην τρικομματική κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πλοηγεί, όπως είπε, τη χώρα στη σωστή πορεία.

«Επανάσταση» στα ταξί της Μελβούρνης με ελληνική τεχνολογία

images-2
Η «taxiplon»  δημιουργήθηκε για να προσφέρει στο επιβατικό κοινό μια νέα διάσταση στις υπηρεσίες ταξί. Το σύστημα αυτό, που θα εισαχθεί από την Ελλάδα, θα εφαρμοστεί και στη Μελβούρνη από τρεις ελληνικές εταιρίες ταξί που διαθέτουν στόλο 505 αυτοκινήτων. Με τη δωρεάν εφαρμογή «taxiplon» στα smart phone ,το κοινό θα καλεί ταξί από το κινητό του με το πάτημα ενός κουμπιού».
Ο ίδιος θεωρεί το σύστημα αυτό «επαναστατικό» γιατί ο πελάτης θα έχει να κάνει «απ’ ευθείας με τον οδηγό», θα ξέρει πού βρίσκεται, πόση ώρα θα κάνει και όλα τα σχετικά.
Σήμερα όλοι οι οδηγοί ταξί εξαρτώνται από τις εταιρίες 13Cabs και Silver Top για να κλείσουν τηλεφωνικά δουλειές. Το ελληνικό σύστημα θα το χρησιμοποιούν οι εταιρίες TaxiLink του κ. Κατσιαμπάνη, Ambassador Taxis του Τζον Βλασόπουλου και Cabways του Κρις Σικαβίτσα. Οι τρεις αυτές εταιρίες αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση της Βικτόριας στον κλάδο των ταξί.
Η κυβέρνηση, μετά από έρευνες δύο ετών, αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες να ανακοινώσει τις αποφάσεις της με στόχο «να απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Βικτόριας και οι επισκέπτες το ανώτερο δυνατό επίπεδο εξυπηρέτησης από τα ταξί».
Ο Χάρης Κατσιαμπάνης φοβάται πως τα μέτρα που θα ανακοινωθούν μπορεί να οδηγήσουν σε ολική οικονομική καταστροφή πολλούς που όπως λέει, εργάστηκαν σκληρά σ’ όλη τους τη ζωή για να μπορέσουν να εξοικονομήσουν τα απαραίτητα να αγοράσουν μια άδεια που θα τους εξασφαλίζει ένα εισόδημα.

Σήμα κινδύνου από 500 επιστήμονες για το πόσιμο νερό του πλανήτη

Το μεγαλύτερο αγαθό της ζωής θα γίνει σπάνιο για ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων του πλανήτη τα επόμενα χρόνια. Αυτό επισημαίνουν επιστήμονες που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τα αποθέματα του νερού στη γη. Εξαιτίας αυτών των δυσμενών προβλέψεων, προσπαθούν να κινητοποιήσουν τις κυβερνήσεις προκειμένου να περιοριστεί η αλόγιστη κατανάλωση, αλλά και η ρύπανση των υδάτων.

Σήμα κινδύνου για το πόσιμο νερό στη Γη αποστέλλουν 500 επιστήμονες

Με διακήρυξη την οποία υπέγραψαν στη Βόννη, 500 επιστήμονες από όλο τον κόσμο προειδοποιούν ότι η σοβαρή έλλειψη νερού θα γίνει αισθητή από το 2050 ή το αργότερο μέσα στις δύο επόμενες γενιές. Παράλληλα εκπέμπουν σήμα κινδύνου υπογραμμίζοντας ότι το πόσιμο νερό δεν είναι ανεξάντλητο, εφόσον η ανανέωση των αποθεμάτων γίνεται με πιο βραδύ ρυθμό σε σχέση με την κατανάλωσή τους. Για αυτό επισημαίνουν πως εάν δεν γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις, τότε το αργότερο μέσα σε δύο γενιές η πλειοψηφία των εννέα δισεκατομμυρίων κατοίκων του πλανήτη θα ζει με σοβαρές ελλείψεις γλυκού νερού.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ήδη 4,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι, σχεδόν τα δύο τρία του παγκόσμιου πληθυσμού, ζουν σε απόσταση 50 χλμ. από προβληματικές ή ανεπαρκείς πηγές νερού, οι οποίες είτε ξεραίνονται είτε ρυπαίνονται. Παράλληλα, ολοένα αυξάνονται οι περιοχές όπου το νερό γίνεται όλο και πιο αλμυρό λόγω διείσδυσης θαλάσσιων υδάτων, ενώ την ίδια στιγμή τα συστήματα γλυκού νερού του πλανήτη βρίσκονται σε επισφαλή κατάσταση λόγω της κακής διαχείρισης των υδάτινων αποθεμάτων, της υπερβολικής κατανάλωσης νερού και της κλιματικής αλλαγής.
Οι δυσοίωνες προβλέψεις βασίζονται ακόμη στο γεγονός ότι τα δύο τρίτα των δέλτα των μεγάλων ποταμών σταδιακά βυθίζονται και εξαφανίζονται, ενώ αυξάνονται συνεχώς οι πλημμύρες των ποταμών που οφείλονται σε ανθρώπινες δραστηριότητες. Τα τελευταία 130 χρόνια ένα μεγάλο φράγμα χτιζόταν κάθε μέρα κάπου στον πλανήτη, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες φράγματα να διαστρεβλώνουν τις ροές των ποταμών και να καταστρέφουν τα οικοσυστήματα. Επίσης, σταδιακά τα ποτάμια και οι υδροβιότοποι ξεραίνονται λόγω της υπεράντλησης των υδάτων για άρδευση των γεωργικών καλλιεργειών και άλλες παραγωγικές χρήσεις.
Για όλους αυτούς τους λόγους οι επιστήμονες ζητούν να υπάρξει ένα ενιαίο μέτωπο και μια στρατηγική συμμαχία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επιστημόνων και κοινού, ώστε να επιτευχθεί μια ευρεία συναίνεση για τη μελλοντική παγκόσμια «ατζέντα» σχετικά με το νερό.

Η Ν. Κορέα απέρριψε πρόταση της Β. Κορέας για διάλογο σχετικά με τα πυρηνικά

Η Νότια Κορέα απέρριψε την πρόταση για διάλογο σχετικά με τον πυρηνικό αφοπλισμό, την οποία διατύπωσε η Βόρεια Κορέα την περασμένη εβδομάδα στο Πεκίνο. 
 
«Οι πράξεις είναι πιο σημαντικές από τις λέξεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Ενοποίησης Κιμ Χιουν-Σεοκ, αναφερόμενος στην επιστολή που παρέδωσε την Παρασκευή στον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ απεσταλμένος του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν.
 Σύμφωνα με τα επίσημα κινεζικά ΜΜΕ, ο Κιμ εκφράζει στην επιστολή αυτή τη βούλησή του για επανάληψη των συνομιλιών των “Εξι (οι δυο Κορέες, ΗΠΑ, Ρωσία, Ιαπωνία και Κίνα) για το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Στα επίσημα βορειοκορεατικά ΜΜΕ που καλύπτουν την επίσκεψη στην Κίνα του Τσόε Ριόνγκ-Χέι, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Λαϊκού Στρατού της Κορέας, δε έχει πάντως γίνει καμία αναφορά σχετικά με πτόταση για διάλογο από τη Βόρεια Κορέα.


ΣΕΡΡΑΙΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ "ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ" ΤΟΝ MOUSTAFA

«Η τοπική αυτοδιοίκηση διαλύεται, το κοινωνικό κράτος αποδομείται»

Προθέσεις για μαζικό κλείσιμο Νομικών Προσώπων των ΟΤΑ, καταλογίζει στην κυβέρνηση η ΠΟΕ - ΟΤΑ

Ένα μεγάλο ποσοστό από τις συνολικά 4.000 απολύσεις και 25.000 διαθεσιμότητες θα προέλθει από το προσωπικό των ΟΤΑ, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Γι αυτό και ζητήθηκε από τους ΟΤΑ να προχωρήσουν σε απογραφή «εξπρές» των Νομικών τους Προσώπων έως τις 31 Μαΐου.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ υποστηρίζει ότι η τρικομματική κυβέρνηση σχεδιάζει με τα νέα οργανογράμματα και τις καταργήσεις Νομικών Προσώπων να εμφανίσει χιλιάδες εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως πλεονάζον προσωπικό, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις.

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση διαλύεται, το κοινωνικό κράτος αποδομείται, οι αιρετοί απαξιώνονται και μετατρέπονται σε διαχειριστές ανείπωτης μιζέριας χωρίς δυνατότητα παρέμβασης, ούτε καν άποψης» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ.