Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Δεν επιτρέπεται να επικαλείται ο ΕΟΠΠΥ τεχνικά προβλήματα ως αιτία πολύμηνων καθυστερήσεων καταβολής των επιδομάτων σε γονείς παιδιών με αναπηρία



Παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη

Στις καθυστερήσεις στην απόδοση των δαπανών για τις παροχές ασθενείας που επιδεινώνονται από τις συγχωνεύσεις των τοπικών υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ αναφέρεται σε παρέμβασή του ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέτζο και στις προφάσεις από πλευράς του ΕΟΠΥΥ, ότι υπάρχουν τεχνικά προβλήματα για την καταβολή των επιδομάτων παροχών ασθένειας


Σε συνέχεια της πρόσφατης δημοσιοποίησης του θέματος των υπέρμετρων καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην εκκαθάριση των παροχών ασθενείας από τις τοπικές και περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ ιδιαίτερα προς παιδιά που χρήζουν τακτικής φυσιοθεραπευτικής αγωγής, εκδόθηκε εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ στις 5/4/13.

Όπως αναφέρει στο έγγραφό του προς τον Υπουργό Υγείας, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης: «προς διευκρίνιση, το θέμα το οποίο είχε προκύψει δεν ήταν η ανάγκη προτεραιότητας εξυπηρέτησης Α.Μ.Ε.Α. στις ουρές του ΕΟΠΥΥ, όπως εσφαλμένα αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο. Το θέμα το οποίο ταλαιπωρεί καθημερινά εκατοντάδες γονείς παιδιών που χρήζουν τακτικής και πολυδάπανης φυσιοθεραπευτικής αγωγής, αλλά και άλλους ασφαλισμένους, είναι η πολύμηνη καθυστέρηση εκκαθάρισης των δαπανών που κατατίθενται στην πλειοψηφία τοπικών και περιφερειακών γραφείων του ΕΟΠΥΥ».

Ο κ. Λ. Αυγενάκης επισημαίνει ακόμη ότι: «η πλειονότητα των περιπτώσεων, αφορά καθυστερήσεις που ανέρχονται από 2 μήνες, σε 8-9 ακόμη και 12 μήνες από τη στιγμή που κατατίθενται τα απαραίτητα δικαιολογητικά για αγωγές ήδη διαπιστωμένες και εγκεκριμένες από τον ΕΟΠΥΥ».

Και όλα αυτά, όταν η επίσημη ενημέρωση που υπάρχει από τον ΕΟΠΥΥ, αναφέρει ότι οι παροχές εκκαθαρίζονται εντός 15ημέρου προς τους ασφαλισμένους.

Στα πλαίσια συγχωνεύσεων των ασφαλιστικών φορέων όσον αφορά παροχές ασθενείας/ υγείας, βάσει του ΦΕΚ 3010/29.12.11 δρομολογείται η κατάργηση των τοπικών υποκαταστημάτων παροχών ασθενείας/ υγείας του ΕΟΠΥΥ/ ΙΚΑ και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΥΠΑΔ) οι οποίες εξυπηρετούν μεγαλύτερες γεωγραφικές περιοχές.

«Με τις συγχωνεύσεις αυτές, οι αποζημιώσεις για φυσιοθεραπείες και πάσης φύσεως ειδικές αγωγές προς τα παιδιά, θα φθάνουν έως και τα 1-2 έτη να αποζημιωθούν, από την ημερομηνία κατάθεσης των σχετικών αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, λόγω του ότι η εν λόγω Περιφερειακές Υπηρεσίες, δεν έχουν αρκετό προσωπικό για να εξυπηρετήσουν τις μεγαλύτερες γεωγραφικές περιοχές» υπογραμμίζει ο Ηρακλειώτης Βουλευτής.

Επιπλέον, υπάρχει ο κίνδυνος παιδιά με πολύ σοβαρά ψυχοκινητικά προβλήματα υγείας, που μέχρι πρότινος παρακολουθούσαν τακτική και επιβεβλημένη, χρόνια αγωγή σε συγκεκριμένο Κέντρο Ειδικής Αγωγής, να αναγκαστούν να διακόψουν τις αγωγές τους, αν δεν το έχουν κάνει ήδη, λόγω αυτής της αναδιοργάνωσης.

Τέλος, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης ερωτά ποια είναι η χρονική προθεσμία /υποχρέωση που βάζει η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, για αποζημίωση παροχών ασθενείας /υγείας προς τους ασφαλισμένους του και πως θα καλύπτονται οι δαπάνες, μέχρι την εκκαθάρισή τους και ζητά να εξεταστεί το ενδεχόμενο στελέχωσης των υπηρεσιών με υπαλλήλους που βρίσκονται σε άλλες υπηρεσίες, ώστε να διεκπεραιώνονται οι υποθέσεις άμεσα.

Επισυνάπτονται:
  1. Η παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη





















Τέλος στην αβεβαιότητα των χιλιάδων ασφαλισμένων και συνταξιούχων της Αγροτικής Τράπεζας



Σύντομα εντάσσονται στον ΕΟΠΠΥ-Ικανοποιείται το αίτημα τους
                                                             
Συντονισμένες ενέργειες του Λευτέρη Αυγενάκη
σε συνεργασία με τον Υπουργό Ι. Βρούτση

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη και σε στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Ασφαλισμένων Αγροτικής Τράπεζας, κ. Χρήστου Λουγιάκη, αλλά και με θετική εξ’ αρχής διάθεση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ι. Βρούτση, υπήρξε επιτέλους ικανοποίηση στο αίτημα αλλά και στην αγωνία χιλιάδων εμπλεκομένων. Η ξεκάθαρη δέσμευση του Υπουργού Εργασίας ήταν ότι: «θα λυθεί οριστικά το θέμα των ασφαλισμένων του Ταμείου Προσωπικού της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος (ΤΥΠΑΤΕ) το οποίο αφορά περίπου 25.000 συνταξιούχους.  Σε ελάχιστες εβδομάδες και τυπικά θα ενταχθούν στο ΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ, χωρίς να είμαι σε θέση αυτή την ώρα να μπω σε περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες».
                                                                                                        
Το Ταμείο Προσωπικού της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος (ΤΥΠΑΤΕ), λειτουργεί στη χώρα μας περισσότερο από 75 χρόνια, καλύπτοντας τις υγειονομικές ανάγκες των υπαλλήλων και των συνταξιούχων της ΑΤΕbank, αλλά και των μελών των οικογενειών τους. Μετά την ανάκληση λειτουργίας της ΑΤΕ, τη θέση της σε ειδική εκκαθάριση και τη μεταβίβαση μέρους της περιουσίας της στην «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε», δημιουργήθηκαν ζητήματα σχετικά με την ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων στην πρώην ΑΤΕ, καθώς το ταμείο είχε σταματήσει να καλύπτει την νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων.

Το σίγουρο είναι ότι πλέον δίνεται ένα τέλος στην αβεβαιότητα και την αγωνία χιλιάδων συνταξιούχων.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης ευχαρίστησε τον Υπουργό κ. Ι. Βρούτση, καθώς όπως δήλωσε: «δίνεται οριστική λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημα που είχε προκύψει στη νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική κάλυψη 25.000 συνταξιούχων της ΑΤΕ και προστατευομένων μελών τους. Η πολιτική ηγεσία οφείλει σε τέτοια θέματα να έχει γρήγορα αντανακλαστικά. Σας ευχαριστώ για την εξαιρετική και αποτελεσματική συνεργασία».


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας νέος γραμματέας του ΚΚΕ

Η ΚΕ του ΚΚΕ η οποία εξελέγη από το 19ο Συνέδριου του κόμματος, στην πρώτη συνεδρίασή της εξέλεξε γενικό γραμματέα της, τον Δημήτρη Κουτσούμπα.




Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο μετά τα μεσάνυχτα, οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή Κεντρικής Επιτροπής και Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου. Η νέα ΚΕ του κόμματος στην πρώτη συνεδρίασή της εξέλεξε γραμματέα της τον Δημήτρη Κουτσούμπα.Η εκλεγείσα Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ αποτελείται από 63 μέλη και η Κεντρική Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου από 7.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας γεννήθηκε στη Λαμία στις 10 Αυγούστου το 1955. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. Η οικογένειά του ήταν αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, με εκτελεσμένους από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και από τα έκτακτα στρατοδικεία της περιόδου του εμφυλίου, με φυλακισμένους και εξορισμένους. Ο πατέρας του Αποστόλης Κουτσούμπας μέλος του ΚΚΕ πιάστηκε το 1945 στη Λάρισα, δικάστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε για 8 χρόνια.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τέλειωσε το εξατάξιο γυμνάσιο τον Ιούνη του 1973, έδωσε εξετάσεις και πέτυχε στο Νομικό τμήμα του Πανεπιστήμιου της Αθήνας. Σπούδαζε δουλεύοντας παράλληλα σε διάφορες δουλειές, για να καλύψει τα έξοδα των σπουδών. Με τον ερχομό του στην Αθήνα, πιάνει επαφή με την παράνομη οργάνωση της ΚΝΕ, συμμετέχει στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 και οργανώνεται στην αντι-ΕΦΕΕ και την ΚΝΕ τον Δεκέμβρη του 1973, δουλεύοντας στην παρανομία μέχρι την μεταπολίτευση, το καλοκαίρι του 1974. Γίνεται μέλος του ΚΚΕ το Δεκέμβρη του 1974. Με απόφαση του ΚΣ της ΚΝΕ το καλοκαίρι του 1975 στέλνεται για κομματική δουλειά στην Οργάνωση της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας ως μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΝΕ. Ήταν αντιπρόσωπος στο 1ο Συνέδριο της ΚΝΕ.
Περνάει αποκλειστικά στην κομματική δουλειά το Φθινόπωρο του 1977, ως γραμματέας αχτίδας και στη συνέχεια γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Βοιωτιας. Από το 1979 είναι μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, με διάφορες χρεώσεις, όπως υπεύθυνος της εργατικής συνδικαλιστικής δουλειάς, καθοδηγητής Νομαρχιακών Οργανώσεων Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας. Στην πορεία αναλαμβάνει Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, εκτός από διάστημα 21 μηνών που υπηρετεί τη στρατιωτική θητεία του σε Μεσολόγγι, Κομοτηνή και Λήμνο.
Στο 12ο Συνέδριο του ΚΚΕ τον Μάη του 1987 εκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Στη διάσπαση του 1991, ως Γραμματέας της ΚΟ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας και μέλος της ΚΕ, δίνει τη μάχη μαζί με άλλους συντρόφους για την υπεράσπιση του Κόμματος, των αρχών του, της κοσμοθεωρίας του, ενάντια στην διασπαστική, οπορτουνιστική ομάδα που πήγε στο ΣΥΝ.
Στο 13ο Συνέδριο εκλέγεται ξανά στην ΚΕ και στη Γραμματεία της με ευθύνη την καθοδήγηση ΚΟ, ενώ από τον Αύγουστο του 1991, αμέσως μετά την διάσπαση αναλαμβάνει υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ.
Τον Δεκέμβρη του 1991 στο 14ο Συνέδριο εκλέγεται μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ, με ευθύνη το Γραφείο Τύπου, τον πολιτισμό, στη συνέχεια τον 902, μέχρι τις πλημμύρες του 1994, οπότε και αναλαμβάνει υπεύθυνος από το ΠΓ για τις Οργανώσεις Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.
Στο 15ο Συνέδριο (Μάη του 1996) εκλέγεται μέλος του ΠΓ και αναλαμβάνει Διευθυντής του Ριζοσπάστη, χρέωση την οποία είχε για μια δεκαετία.
Στο 16ο Συνέδριο (Φλεβάρης 2000) και στο 17ο Συνέδριο (Φλεβάρης 2005) επανεκλέγεται στο ΠΓ και αναλαμβάνει υπεύθυνος των Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος.
Στο 18ο Συνέδριο (Φλεβάρης 2009) αναλαμβάνει από το ΠΓ επικεφαλής της Γραμματείας της ΚΕ.
kathimerini.gr 

Αλ. Τσίπρας: Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε ανθρωποθυσίες

Για 15.000 ανθρωποθυσίες μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφορικά με τις επικείμενες απολύσεις στο δημόσιο. Κάλεσμα στο λαό για αντίσταση
 
"Οι δεκαπέντε χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, κατ' εντολήν της τρόικας, μας οδηγούν έναν αιώνα πίσω" δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι το κόμμα του "δεν πρόκειται να συναινέσει σε ανθρωποθυσίες".
Το θέμα αυτό, είπε ο κ. Τσίπρας, μας οδηγεί σε άλλες, παλιότερες, σκοτεινές για τη χώρα εποχές. Πρόκειται, σημείωσε, για 15.000 ανθρωποθυσίες που έρχονται να προστεθούν στα εκατομμύρια άλλων, που έχουν συμβεί στον ιδιωτικό τομέα.
"Εμείς δεν πρόκειται να συναινέσουμε στις ανθρωποθυσίες, δεν πρόκειται να συναινέσουμε στον μαζικό αποκεφαλισμό εργαζομένων", είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους "να βάλουν, με τους αγώνες τους, ένα τέρμα στη διαρκή κι επαναλαμβανόμενη θυσία της Ιφιγένειας, προκειμένου να πνεύσει ούριος άνεμος για τους δανειστές μας".
Καλούμε τον ελληνικό λαό, με τους αγώνες του, να ανατρέψει αυτή την πολιτική, αυτή την κυβέρνηση που μας οδηγεί στην καταστροφή, καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Τσίπρας.
news247.gr