Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Π.Ε. ΣΕΡΡΩΝ "ΕΛΠΙΔΑ"(ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΕΚΛΟΓΕΣ 14/4/2013)



ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Αξιότιμοι τρίτεκνοι γονείς της Περιφέρειας Σερρών, κύριες και κύριοι παρευρισκόμενοι καλώς ήρθατε στην 1η Γενική Συνέλευση του νεοϊδρυθέντος  Συλλόγου Τριτέκνων Περιφερειακής Ενότητας Σερρών με τον διακριτικό τίτλο «ΕΛΠΙΔΑ».

Πριν συνεχίσω θα ήθελα να σας συστήσω τους ανθρώπους που έχω πλάι μου, με τους οποίους τους τελευταίους δυόμιση μήνες καταβάλαμε κάθε δυνατή και νόμιμη προσπάθεια ώστε να δημιουργήσουμε μαζί κ με την δική σας εμπιστοσύνη προς τα πρόσωπά μας,  τον Σύλλογο Τρίτεκνων εδώ στο νομό Σερρών.
Ο κ. Κάπης Θεοφάνης, αστυνομικός στο επάγγελμα, είναι ο αντιπρόεδρος, ο κ. Χαραλαμπίδης Ευστάθιος, ιδιωτικός υπάλληλος είναι γραμματέας, ο κ. Στεφανίδης Γεώργιος, δημοτικός υπάλληλος, εκτελεί χρέη ταμία, η κ. Τάτσιου Ελένη, απόστρατος του ΓΕΣ, αναπληρώτρια γραμματέας, η κ. Μπίκου Αικατερίνη, άνεργη νοσοκόμα, ως Υπεύθυνη Τροφίμων, η κ. Ταρασίδου Άννα, κομμώτρια, ως Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, και τέλος εγώ ονομάζομαι Ειρήνη Ελένη Ματζιάρη, εργάζομαι ως νοσηλεύτρια και είμαι η προσωρινή πρόεδρος του Συλλόγου.
Πολλοί ίσως να αναρωτιέστε πως συστάθηκε ο Σύλλογος. Με τον ερχομό του τρίτου μου παιδιού αναζήτησα τον Σύλλογο Τριτέκνων στο Νομό μας για τον οποίο υπάρχουν ακόμη κάποια τηλέφωνα, καθώς ο προηγούμενος σύλλογος αν και απέχει από κάθε δραστηριότητα ωστόσο δεν έχει δηλώσει την οριστική του διαγραφή! Δυστυχώς η προσπάθεια μου αυτή ήταν άγονη. Έτσι, τον Νοέμβριο του 2012, δημιούργησα μια ομάδα κοινωνικής δικτύωσης στο face book με αρχικό τίτλο «δημιουργία Συλλόγου Τριτέκνων στην Περιφέρεια των Σερρών» αναζητώντας και άλλους Τρίτεκνους γονείς στα όρια του νομού Σερρών, και διαπιστώσαμε με χαρά μας ότι υπήρχαν πολλοί που έδειχναν ενδιαφέρον. Λίγο καιρό αργότερα, στις 3/2/2013, και ενώ τα μέλη της ομάδας αριθμούσαν περίπου 150, πραγματοποιήθηκε δειλά η πρώτη μας συνάντηση σε έναν παιδότοπο. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι θα παρευρισκόμασταν περίπου 15 άτομα, και εντούτοις μαζευτήκαμε περίπου 50 άτομα, ανάμεσα στα οποία ήταν και τα 26 ιδρυτικά μέλη του συλλόγου που στήριξαν εξαρχής την ιδέα της ίδρυσης του συλλόγου κ συνέβαλαν οικονομικά στα πρώτα έξοδα του, προκειμένου να ξεκινήσει η νομική διαδικασία της εδραίωσης του. Σημαντική ήταν κ η παρουσία του κ. Πορτουλίδη, εκπροσώπου της ομοσπονδίας τριτέκνων ΠΕΣΠΟ3Τ (Πανελλαδική Ένωση Συλλόγων Πολύτεκνων Οικογενειών με Τρία Τέκνα ). Ακολούθησε μια συνάντηση των ιδρυτικών μελών στο κατάστημα του κ Γράσνα, επίσης τρίτεκνος επιχειρηματίας, που στην υπογραφή του πρακτικού του Συλλόγου, στις 14/2/2013, όπου ορίστηκε η προσωρινή Διοικούσα επιτροπή, και συντάχθηκε το καταστατικό. Ως νομικός αντιπρόσωπος του Συλλόγου ορίστηκε με ομόφωνη απόφαση του προσωρινού Δ.Σ., ο κ. Καρακώστας Χάρης, ο οποίος τρίτεκνος κ ο ίδιος, συνέβαλε ταχύτατα στις διαδικασίες νομιμοποίησης του Συλλόγου. Σε διάστημα λιγότερο από αυτό του ενός μήνα είχαμε την απόφαση του Ειρηνοδικείου Σερρών περί νομιμοποίησης και στις 22/3/2013 μας επιδόθηκε επικυρωμένο καταστατικό και πρακτικό ίδρυσης του συλλόγου αφού ακολουθήθηκαν οι απαραίτητες δημοσιεύσεις όπως ορίζει το νομικό πλαίσιο της διαδικασίας αυτής. Και παρότι ο σύλλογος ήταν τότε, στα πρώτα του βήματα, κατάφερε να αναδείξει την δυναμικότητα του. Όπως πολλοί ίσως γνωρίζετε, και ήσασταν κ μετέχοντες, ύστερα από πρόσκληση του συλλόγου πολυτέκνων του Νομού Σερρών, καταφέραμε μέσα σε δυο μέρες ουσιαστικά, να οργανωθούμε και να συμμετέχουμε στην κοινή συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας με τους πολύτεκνους που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24/3/2013 στην Πλατεία Ελευθερίας. Τίποτα δεν μας διαχωρίζει από τους πολύτεκνους αυτής της χώρας, βιώνουμε κοινούς προβληματισμούς, κ ο στόχος μας είναι ένας, ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας!

Ως ιδρυτική επιτροπή και προσωρινό Διοικητικό συμβούλιο μοναδική υποχρέωση είχαμε να φέρουμε εις πέρας την νομιμοποίηση του Συλλόγου Τριτέκνων Περιφερειακής Ενότητας Σερρών με τον τίτλο «ΕΛΠΙΔΑ». Ωστόσο η δράση δεν σταμάτησε μόνο σε αυτό. Σε χώρο που μας παραχώρησαν ο κ Σωτηρόπουλος Δαυίδ, επίσης τρίτεκνος, μαζί με τον αδερφό του Σταμάτη Σωτηρόπουλο, κ συνεχίζουν να μας προσφέρουν αφιλοκερδώς, χωρίς την παραμικρή απαίτηση, πραγματοποιούσαμε καθημερινά εγγραφές, ενώ παράλληλα παρείχαμε ενημέρωση σχετικά με θέματα που αφορούν τα δικαιώματα μας και τις παροχές που δικαιούμαστε ως Τρίτεκνοι. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σημειωθεί, πως ότι έχουμε κάνει μέχρι στιγμής για την αναγνώριση και την εδραίωση του Συλλόγου έγκειται στην εθελοντική βοήθεια της προσωρινής διοικούσας επιτροπής.
Ως πρόεδρος του Συλλόγου, και με την βοήθεια των συνεργατών μου, προώθησα την ενημέρωση σε θέματα που αφορούν εμάς τους Τρίτεκνους μέσα από την ομάδα κοινωνικής δικτύωσης, άλλα κ με ενημερώσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δημιούργησα για λογαριασμό του Συλλόγου. Επίσης,  προκειμένου ο Σύλλογος να προλάβει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων, ώστε να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα «Δωρεάν διάθεσης τροφίμων» μέσω της Ε.Ε, προέβηκα σε κάθε απαραίτητη κίνηση για την έκδοση Α.Φ.Μ. στο όνομα του Συλλόγου με τη βοήθεια του λογιστή κ Στεφανίδη Παναγιώτη, επίσης τρίτεκνο μέλος του Συλλόγου. Τελικά, και σε συνεργασία με την κ. Μπίκου, ο Σύλλογος κατέθεσε εμπρόθεσμα αίτηση δια της αντιπροσώπου του, την προαναφερόμενη, ώστε να εξασφαλίσει την συμμετοχή του στο πρόγραμμα Δωρεάν διάθεσης τροφίμων -πρόγραμμα που μέχρι τώρα οι Τρίτεκνοι του νομού μας δεν είχαν το δικαίωμα να συμμετέχουν καθώς δεν υπήρχε Σύλλογος για να τους αντιπροσωπεύει.
Θα ήταν σημαντική παράλειψη, να μην αναφερθώ και στη δουλειά του γραμματέα κ Χαραλαμπίδη ο οποίος είναι υπεύθυνος για την οργάνωση και διατήρηση του Μητρώου εγγραφών, ενώ η κ Τάτσιου παρότι αναπληρώτρια γραμματέας διατηρούσε το πρακτικό των συμβουλίων σε βιβλίο αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή.
Επιπλέον, ο κ Στεφανίδης διαχειριστής των οικονομικών του Συλλόγου, ο οποίος θα σας ενημερώσει εν περιλήψη για τις κινήσεις του σε λίγο, κέρδισε την εμπιστοσύνη της διαχείρισης του ταμείου από την αρχή.
Σε όλα αυτά σημαντική ήταν κ η προσφορά της κ Ταρασίδου, που ενίσχυε στην ενημέρωση των ενδιαφερομένων.
Τέλος, ο κ. Κάπης συνέβαλε σημαντικά στη λήψη αποφάσεων και στην διαχείριση της δράσης του Συλλόγου, καθώς είχαμε πολύ καλή συνεργασία ως αντιπρόεδρος και πρόεδρος.
Ως προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή πιστεύω ότι διατηρήσαμε ενότητα μεταξύ μας, ενώ κρατήσαμε μακριά από το Σύλλογο κάθε πολιτική ανάμειξη ή προσωπική καταξίωση. Εδώ θα ήθελα να σας επισημάνω, ότι όποιο μέλος προσπαθήσει να διαβάλλει και να εμπλέξει πολιτικά την ταυτότητα του Συλλόγου θα διαγράφετε αυτόματα, το ίδιο ισχύει και για όποιο μέλος προσπαθήσει να καταξιωθεί πολιτικά ή να προβάλλει μέρος της δουλειάς του, μέσω της προβολής του από τον Σύλλογο. Τα παραπάνω κατοχυρώνονται κ με άρθρο του καταστατικού.
ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ του συλλόγου μας είναι η προώθηση των συμφερόντων των πολύτεκνων οικογενειών με τρία(3) παιδιά, με απώτερο στόχο την ένταξη και εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών στις ευεργετικές διατάξεις των νόμων που ισχύουν για τους πολύτεκνους.
Επίσης, σχετικά με το καταστατικό θα ήθελα να επισημάνω ότι σε περίπτωση διάλυσης του συλλόγου -κάτι που φυσικά δεν ευχόμαστε- η Γενική Συνέλευση, δηλαδή όλα τα μέλη του Συλλόγου τα οποία είναι οικονομικώς τακτοποιημένα αποφασίζουν τη διάλυση του συλλόγου, αναφέροντας τους λόγους και ορίζουν την τύχη της περιουσίας και του αρχείου του συλλόγου.
·        Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω έναν ακόμη τρίτεκνο, τον κ Κωνσταντινίδη, ιδιοκτήτη του Ξενοδοχείου Ελπίδα Resorts που μας διέθεσε αυτόν εδώ τον χώρο δωρεάν για να πραγματοποιήσουμε την πρώτη γενική συνέλευση.
·        Να ευχαριστήσω τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια -Νέα Τηλεόραση, Δίκτυο, Επιλογές, Σέρρες τηλεόραση- που στήριξαν και στηρίζουν την δράση του Συλλόγου Τριτέκνων.
·        Τις τοπικές εφημερίδες-Ελευθερία, Σερραϊκόν Θάρρος, Φωνή του Μπέλλες, Ανεξάρτητος, Παρατηρητής, Ψίθυροι Σιντικής που μας προβάλλουν κατά διαστήματα με αναφορά στις δημοσιεύσεις μας είτε σε έκδοση έντυπης μορφής, είτε σε ηλεκτρονική.
·        Αλλά και τις διαδικτυακές εφημερίδες όπως τηνΓραφίδα Σιντικής που στηρίζει τις δημοσιεύσεις μας και προωθεί τις ενημερώσεις μας. Τα Σερραϊκά νέα, τον πολυοδηγό Σερρών serresvres, Πανσερραϊκή φωνή.
·        Και τους επιχειρηματίες που έχουν στηρίξει την προσπάθεια μας έως τώρα.

Με εκτίμηση,
Ματζιάρη Ειρήνη Ελένη


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 14/4/2013
ΑΠΟ 500 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ, ΨΗΦΙΣΑΝ 243 ΜΕΛΗ.
ΟΛΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΕΓΚΥΡΑ
ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΒΛΑΧΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΟΝΔΥΛΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΜΑΣΤΡΑΦΤΣΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ
Ε.Ε.Τ.
ΤΑΡΑΣΙΔΟΥ ΑΝΝΑ 124 ΨΗΦΟΙ
ΒΑΣΑΚΗ ΕΥΛΑΜΠΙΑ 80 ΨΗΦΟΙ
ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ ΣΤΕΛΛΑ 61 ΨΗΦΟΙ
ΚΟΚΚΙΝΑΣΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 44 ΨΗΦΟΙ
ΜΟΥΡΑΣ ΔΗΜΟΣ 39 ΨΗΦΟΙ
Δ.Σ.
ΜΑΤΖΙΑΡΗ ΕΙΡΗΝΗ ΕΛΕΝΗ 148 ΨΗΦΟΙ
ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 148 ΨΗΦΟΙ
ΚΑΠΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ 95 ΨΗΦΟΙ
ΜΠΙΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 68 ΨΗΦΟΙ
ΤΑΤΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ 68 ΨΗΦΟΙ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ 60 ΨΗΦΟΙ
ΤΣΟΜΠΑΝΟΥΔΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ 44 ΨΗΦΟΙ
ΡΟΪΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ 35
ΜΩΡΑΪΤΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ 32 ΨΗΦΟΙ
ΣΑΒΒΙΔΟΥ ΕΛΠΙΔΑ 30 ΨΗΦΟΙ
ΜΟΥΤΣΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 26 ΨΗΦΟΙ
ΧΥΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 15 ΨΗΦΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου