Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Μάρκος Μπόλαρης: Εξαγγελίες για την ασφαλιστική αγορά ΄΄ κέρδος ΄΄ …



Ανοίγουν 446 κλίνες στα κέντρα αποθεραπείας φυσικής και κοινωνικής αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) και στα κέντρα εκπαίδευσης κοινωνικής υποστήριξης και κατάρτισης ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΚΕΚΥΜΕΑ) στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης των φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης,  ώστε να αξιοποιηθούν ως υπηρεσίες τεταρτοβάθμιας υγείας προκειμένου να υπηρετήσουν τη δημόσια πολιτική για την αποκατάσταση,  σημείωσε ο υφυπουργός υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης κ.Μάρκος Μπόλαρης στην έναρξη του Insurance Money Conference 2011.
Ο κ.
Μπόλαρης τόνισε ότι βασική μέριμνα του υπουργείου Υγείας είναι η εξάλειψη του φαινομένου συναλλαγής και σπατάλης,  που περιορίζουν την ποιότητα και το εύρος των κοινωνικών παροχών,  την οποία επιχειρεί με τον επανασχεδιασμό του δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης  και τη διασύνδεσή του με τις υπηρεσίες υγείας για να προσφέρω συνοχή και ασφάλεια σε όλους τους πολίτες.  
Την ανάγκη αποκατάστασης των προβλημάτων που εντοπίζονται στα συμβόλαια που περιέχουν όρους,  οι οποίοι είναι παρελκυστικοί ή καταχρηστικοί και οδηγούν τους καταναλωτές σε εσφαλμένες εντυπώσεις με συνέπεια να καταφεύγουν σε καταγγελίες,  τόνισε ο συνήγορος του καταναλωτή κ. Ευάγγελος Ζερβέας.  Όπως επισήμανε,  ο φορέας «θα προβεί σε σύσταση που θα αφορά στον κλάδο αυτοκινήτων και ειδικότερα στο θέμα που σχετίζεται με τον επαναπροσδιορισμό του ασφαλιζόμενου κίνδυνο με βάση την παλαιότητα του οχήματος».
«Η διαβούλευση για το νομοσχέδιο περί διαφάνειας στην ασφαλιστική αγορά ολοκληρώθηκε και σύντομα θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο προς έγκριση» δήλωσε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή,  κ.Δ. Σπυράκος και ο κ. Κ. Τριανταφυλλίδης, αντιπρόεδρος του ελληνικού Ινστιτούτου Εσωτερικών ελεγκτών ανέδειξε τη σημασία του σχετικού ελέγχου.  
Στη συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Υγείας και των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών,  μέσω της οποίας το Δημόσιο προσδοκά να αποκομίσει έσοδα,  αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας,  κ. Νίκος Πολύζος.  Παράλληλα,  σημείωσε ότι η συμφωνία μπορεί να ενισχύσει τον ανταγωνισμό στον κλάδο της παροχής υπηρεσιών υγείας στα νοσοκομεία,  στο βαθμό που εξασφαλίζει χαμηλό κόστος,  καθώς το μέσο κόστος ανά ασθενή κυμαίνεται στα 1.000 ευρώ.  



Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:

Εκπρόσωποι της πολιτείας, αρχών και φορέων στο Insurance Money Conference


Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.   Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.  Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση του χρηστή Χρήστος Α. Κατσαρός ( Chris Sintiki )